Vrei sa gasesti imediat o stire, un eveniment, o aparitie in presa sau chiar o aparitie tv? Foloseste atunci meniul de
cautare rapida


Vizitatori pe site: 4
Afisari pe site: 715123
stiri

Noua revolutie: Manele-Funk !

Adaugat in data de: Duminica 16 Octombrie, 2011 | 3360 vizualizari
Noua revolutie: Manele-Funk !

V-aţi gândit vreodată că ritmurile lui James Brown ar putea avea vreo tangenţă cu manelele? Francezii vor să inventeze un nou gen de muzică. Şi pentru asta i-au ales pe interpreţii de manele.

Dan Bursuc şi tânărul Lele i-au cucerit pe aceştia cu ritmurile vioaie şi vor să pună bazele noii revoluţii muzicale: manele funk.

 

"Manelele şi Dan Bursuc reprezintă modernitatea. Este muzica viitorului", spune Pierre Delacomette.

 

Chiar dacă e la început de drum, tânărul Lele i-a impresionat pe francezi.


"George Clinton este unul dintre fondatorii funk, împreună cu James Brown. Iar existenţa acestui duet dintre Lele şi George Clinton, pe un fond funk, poate să permită ca occidentalii să deschidă urechile la aceste sonorităţi", a afirmat Pierre Delacomette.

Pe Lele, pe care l-am întâlnit la Liceul de Muzică Dinu Lipati unde învaţă, vestea despre intenţiile francezilor l-a luat prin surprindere.

"Chiar nu am ştiut de asta, dar nu ştiu, sper că e ceva de viitor, ceva bine şi sper ca să-i cunosc pe aceşti oameni", spune Lele.

"E un lucru minunat. Mă bucur de această colaborare şi acum Dumnezeu cu noi. Nu ştiu ce se va întâmpla. Probabil dacă vom munci şi realizările noastre vor fi extraordinar de benefice", a adăugat Bursuc.

Cât despre instrumentele muzicale care vor încinge ritmurile...

"Ţambal, poate şi viori, vedem muzicienii, apoi vom face şi aranjamentele şi le vom păstra pe cele care aduc ceva. Dar ţambal este sigur", a mai spus Pierre Delacomette.

 

*
Youtube DiBi TV Ro Terra Music DiBi Radio
    eXTReMe Tracker